Zpomal a nech věci se dít


  Čeho je moc, toho je příliš“, znáte toto pořekadlo? Určitě ano a přesně to platí i pro vaši mysl i vás samotné. Ne vždy je dobré na vše příliš tlačit a horlivě se za tím hnát. Nakonec to často vede pouze ke zklamání. Trpělivost se musí stát vaším silným spojencem a bok po boku se můžete společně blížit k vašemu vytouženému cíli. Vše tvoříme nejdříve ve své hlavě a tam to vše začíná, proto je nutné dávat si pozor, zda nevysíláme opačné signály oproti tomu, po čem prahneme. Mnohdy se díky netrpělivosti, zbytečně trápíme a vzdáváme se. Je jen na vás, zda to dopustíte anebo ne.

   Naše mysl má více vrstev a co na povrch může vypadat jako jasná myšlenka směřující k cíli, je vlastně váš pravdivý pohled na věc, ale ten už k vašemu cíli nesměřuje. Jednak je zde vaše vědomá mysl a na straně druhé mnohem důležitější aktér, a to je vaše podvědomá mysl. Ta má moc to všechno spustit. Myšlenka – pocit – víra. Tyto tři aspekty jsou důležité, abychom dokázali zákon přitažlivosti využít. Pokud si vědomě budete opakovat myšlenku, ve které jste prezident a zřejmě se u toho budete i dobře cítit, tak je zde, ale vysoká šance, že tomu prostě neuvěříte. Víra je jenom další myšlenka a pocit, který je ve vás v pozadí. Problém je v tom, že neuvěříte-li, tak vysíláte myšlenku, že se to nestane a je to nemožné. V tuhle chvíli je výsledek skoro jasný.

  Když moc toužím po penězích a každý den si říkám, že je potřebuji a budu je mít a neustále na ně myslím, tak si naše mysl začne uvědomovat, že je nemám, a to se stane mým prohlášením. Nemám dostatek peněz. Ve zdravé míře a v pocitu štěstí a dostatku zkuste něco, v co věříte, přitáhnout do svého života. Poté je úžasné sledovat tu cestu, která se musela vytvořit, aby se ve vašem životě stalo vše potřebné k získaní dané tužby.

  Má vlastní zkušenost, je že jsem se tak moc zabýval seberozvojem, duchovní cestou a pocity štěstí, že jsem si přiznával nedostatek toho všeho. Poté jsem zkusil prostě vypnout. Vesmír už přece moje tužby znal. Nechal jsem to být a prostě to vypustil ze své mysli s naprostou lhostejností. Ještě ten den jsem se dočkal několika příjemných okamžiku v podobě pochvaly v práci. Doma mě čekalo také překvapení a celou tu dobu jsem měl úžasnou náladu. Tento postup jsem vyzkoušel i na jiných věcech a fungovalo to. Vaše podvědomá mysl to vše zařídí, ale pozor jak jí informace servírujeme.  

  Nemyslím, že bychom měli naše přání a sny vypustit ze své hlavy úplně. Jen na to netlačit takovou silou. Můžeme se díky tomu dostat opačnou cestu. Pojďme si to uvědomit a naučme se přát si něco a přitahovat to k sobě zdravě a pozitivně. Opačná možnost je jít tou destruktivní cestou, a to nikdo z nás přece nechce. Mnohdy nám něco nefunguje jako ostatním, ale to neznamená nezdar. Vydržte a najděte způsob, jak to pochopit a využít. Můžeme být zmatení, ale nevzdávejme to. Nikde není dána splatnost vašich tužeb a snů. Když to potřebujeme a věříme v to, tak se ta cesta k cíli vždy objeví. Proto zpomalme a nechme věcí se prostě dít. Vše přijde v pravý čas, pokud jsme připraveni to vytvořit.



0 Komentáře

Nejnovější